Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Ladakh Festival 2016 in Zuidhorn

Ieder jaar organiseert de DFLN op een andere plaats in Nederland een bruisend Ladakh Festival. De opbrengsten gaan naar onze projecten. Op 12 november waren wij te gast in Klein Hanckema in Zuidhorn. Het thema was: Samen sterk, de kracht van hoop en optimisme.

Wij brengen langs deze weg nieuwe geïnteresseerden in contact met ons werk voor de nonnen in Ladakh en met de bijzondere cultuur waarin zij leven. Naast voorlichting biedt een festivaldag de mogelijkheid de banden met onze sponsoren te versterken. Door een gevarieerd programma aan te bieden, laten wij zien wat wij met hun bijdrage in Ladakh bereikt hebben.

De film ‘Help, de Dalai Lama komt langs’ gaf een duidelijk beeld van de enorme inzet van iedereen die bij de voorbereiding betrokken was. Wethouder Fred Stol opende het festival.

Hoofdspreker was Paula de Wijs, directeur van het Maitreya Instituut over het thema vanuit haar werk.

Ingrid Foeken vertelde over de vooruitgang van de opleiding van de nonnen dankzij de sponsoren. Er werden twee workshops gegeven: Kum Nye massage door Helene Baayen en Hatha Yoga door Saskia Terschuur:

Als klapper op de vuurpijl mochten we de niet zo lang geleden door de VPRO uitgezonden en in Nyerma opgenomen film laten zien van Alfredo Covelli: ‘With real stars above my head’ .

Onder leiding van festivalcoördinator Joan Moonen verkochten vrijwilligers artikelen die iets met Ladakh, Tibet, het boeddhisme of de DFLN te maken hebben, zoals boed- dhabeelden, thanka’s, gebedssnoeren, dvd’s, boeken, ansichtkaarten en sieraden.

De hele dag door speelde het Anido gitaar duo (Annette Kruis- brink en Arlette Ruelens) mooie op oosterse muziek geïnspireerde gitaarstukken.

Shot uit de film “with real stars above my head’

Annette Kruisbrink en Arlette Ruelens

We have 114 guests online