Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Op 18 en 19 november 2006 vond het tweede Ladakh Festival plaats in het Klooster Sint Gabriel in Haastrecht. Op beide dagen waren er ruim honderd bezoekers aanwezig.

 Erica Terpstra en licht in ladakh

Het festival werd geopend door onze beschermvrouwe, Erica Terpstra, die de nonnen een warm hart toedraagt. Zij sprak met vuur over het werk en leven van de nonnen in Ladakh en sprak de wens uit er zelf een keer naar toe te gaan. Dr Palmo, directeur van de Ladakh Nuns Association, waarmee we in Ladakh nauw samenwerken, was voor deze gelegenheid overgekomen uit Ladakh, en zij en Erica Terpstra boden elkaar het fotoboek licht in ladakh aan, waarin foto’s staan van de nonnen, begeleid door gedichten van Marlijn Nijboer. "Wat een energie straalt deze vrouw uit!" waren de woorden van Erica Terpstra nadat ze Dr Palmo had ontmoet.

 

Vredesdans

De workshops en lezingen over de positie van de nonnen in Ladakh en de Tibetaanse geneeskunde werden tijdens beide dagen afgewisseld met (kristallen klankschalen) meditaties en dansen. Het was een enorm succes, mensen kwamen van heinde en verre, en brachten met elkaar ruim € 6000,00 op voor de verschillende projecten in Ladakh, waaronder dit jaar de bouw van het nonnenklooster en guesthouse in Nyerma, vlak bij Thiksey.

 

Benefietdiner

 

Aan het benefietdiner na afloop op zaterdag namen 25 gasten deel, de gastvrouw Mieke Bohnen had een ploeg mensen waarmee ze de heerlijkste gerechten op tafel zette, alles vegetarisch.

 

foto’s van het festival »
boschphotography.com

We hebben 535 gasten online