Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Op 21 oktober 2007 was er wederom een Ladakh Festival, dit keer in Nijmegen. We zien dat er door de spreiding van de festivals over het hele land steeds een enorm publiek op afkomt.

Publiek

Toevalligerwijs was er tijdens dezelfde periode een groep nonnen uit Nepal op bezoek in Nederland. Zij maakten een tournee door Europa met hun gezangen, dansen en rituelen, waarmee ze geld wilden genereren voor de bouw van een nieuwe tempel bij hun steeds sneller groeiende klooster. Ook nonnen uit Ladakh studeren aan deze bijzondere hogere opleiding voor nonnen in Kathmandu. We hebben hun bezoek gecombineerd met ons Festival.

 

Taradans

Op 20 oktober toonden de nonnen hun rituelen in het Jewel Heart Boeddhistische centrum, waar wij de volgende dag het festival zouden houden. De zaal zat vol, beide dagen, en de opbrengsten waren voor zowel de Nepalese nonnen als de DFLN enorm. Zij verkochten voor ruim € 1500 aan hun meegebrachte Tibetaanse kunstwerken, en de DFLN voor ruim € 2500,00 de volgende dag.

 

Boeken
Naast de workshops en lezingen, werd er een korte versie getoond van een film die tijdens het volgende festival in Goirle in zijn geheel getoond zal worden, "Autumn in the Himalayas" van Malgorzata Skiba.

Tijdens dit festival was er ook aandacht voor het werk dat vrijwilligers kunnen doen in Ladakh de komende zomer, als het guesthouse geopend zal worden. Daar was veel belangstelling voor. Aniek Jaartsveld en Joan Moonen vertelden over hun eigen ervaringen de afgelopen jaren in Ladakh, en die verhalen waren zo inspirerend dat zich intussen al aardig wat mensen hebben gemeld met interesse voor het vrijwilligerswerk in Ladakh.

We hebben 102 gasten online