Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Klooster Chattnyanling

...een sponsor.

Skarma Chuskit Dolkar Skarma Chuskit Dolkar, 2008

Ze komt uit Shungsabe in Zangskar en wil lerares Engels worden. Ze is hier gelukkig en heeft thuis twee zusjes en een broertje. Ze is thuis ondervoed, heeft rachitus en is te klein voor haar leeftijd.

 


spalzes-angmo Spalzes Angmo, 2002

Spalzes Angmo komt uit Zanskar: Salapi. Heeft 1 zusje en 1 broertje. Ze gaat naar de Lambdon school in Thiksey.

 


Karma Choskit Karma Choskit, 2001

Karma Choskit komt uit Zanskar. Ze heeft twee zusjes en een broer. Ze is geboren met een klompvoetje, is daaraan geopereerd maar heeft nu een ‘open been’, de wond wil niet genezen. Ze wil lerares Engels worden.

 


tashi dolma Tashi Dolma, 2001

Tashi Dolma komt uit Salapi in Zanskar. Ze heeft 3 zussen en wil lerares worden. Ze heeft been en heup problemen en loopt met een verhoogde schoen. Operatie nodig?

 


sonam chuskit Sonam Chuskit, 2001

Sonam Chuskit komt uit Padma Thang in Zanskar. Ze heeft 2 broers en 1 zus.

 


 

dechen Dechen, 1975

Dechen komt uit Thiksey, ze is de nicht van de Rinpoche. Zij is de abdis van het klooster, ze spreekt goed Engels en is lerares Engels aan de Lambdonschool in Leh. Ze draagt een grote verantwoordelijkheid voor dit klooster. Ze heeft bij ramp van 2010 enorm geholpen o.a. met het bergen van dode lichamen, waar ze nu nog onder lijdt, zeker bij het zien van TV beelden van overstromingen elders in India, zoals in de zomer van 2013. Ze eet regelmatig met de gasten. Ze houdt van een zondagochtend koffie ritueel met de vrijwilligers. Ze heeft geen sponsor nodig, ze verdient haar eigen geld.


nawang-dolma Nawang Dolma, 1962

Nawang Dolma uit Stakmo is een vrolijke non die altijd Engels wil leren. Ze heeft nu pas van Dechen leren lezen en schrijven. Zij gaat voor in de dagelijkse puja’s. Ze is het enige meisje in een gezin met vier broers, waarvan er een is overleden. Ze heeft een nichtje. Ze werkte voor ze hier kwam in de familie.


tashi-chenzom Tashi Chenzom,  1953

Tashi Chenzom komt uit Thiksey. Ze heeft aan de weg gewerkt. Ze was betrokken bij de bouw van dit klooster, samen met Tashi Dolma. Ze heeft een probleem met haar linkeroog en draagt daarom een bril met dikke glazen. Ze houdt van de gemeenschap. Zij heeft ook maagproblemen.


 

...een sponsor.

Er zijn momenteel geen nonnen die een sponsor zoeken.


 

U kunt een non ondersteunen door contact op te nemen met onze sponsorcoördinator Joan Moonen . U kunt het toegezegde bedrag overmaken op onze bankrekening o.v.v. naam van de non en klooster. Wij zorgen ervoor dat uw bijdrage twee keer per jaar naar het betreffende klooster wordt overgemaakt.

Triodos Bank
IBAN: NL60TRIO0390100560
BIC: TRIONL2U
DFLN in Briltil

We have 47 guests online