Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Nieuwsberichten uit Ladakh vanuit het bestuur.

Bij Wat kunt u doen? leest u alles over het sponsoren van een non en diverse andere projecten. Bij Informatie voor sponsors leest u over giften, belastingzaken en meer. Ook is er een rubriek sponsors uitgelicht!

Sponsoren en donateurs maken ons werk financieel mogelijk. 

De DFLN is een kleine stichting, waardoor onze contacten persoonlijk zijn en u er gerust op kunt zijn dat al uw bijdragen direct naar de nonnen gaan. De bestuursleden betalen hun eigen reizen, vergaderingen, enz. 

Ons einddoel is zelfredzaamheid van de nonnenkloosters en daar kunnen goed opgeleide nonnen aan bijdragen. Giften worden regelmatig voor specifieke projecten gebruikt zoals de aanleg van zonnepanelen, een waterpomp, schoolboekjes of Tibetaanse medicinale kruiden en westerse medicatie. 

U kunt op verschillende manieren bijdragen.

De Dutch Foundation for Ladakhi Nuns beschikt over de ANBI-status*, met als fiscaal nummer: 811729266.

Dit houdt in dat DFLN als erkend goed doel geen belasting betaalt over uw gift. Dat betekent eveneens dat uw gift aftrekbaar is van uw eigen inkomstenbelasting, als u de drempel van 1 % van uw belastbaar inkomen aan giften overstijgt. Als u een contract ondertekent voor vijf jaar, kunt u uw gift ook aftrekken als u onder die drempel blijft. Op deze site kunt u het formulier daarvoor downloaden.

* ANBI = Algemeen Nut Beogende Instelling
lees aan welke voorwaarden een ANBI moet voldoen bij de belastingdienst.

De fiscus betaalt mee

Sinds 2014 kan tussen een schenker en een ANBI-organisatie rechtstreeks een schenkingsovereenkomst afgesloten worden, dus zonder tussenkomst van een notaris.

Hierdoor komen de notariskosten te vervallen.

De Dutch Foundation for Ladakhi Nuns en haar statuten zijn door de Nederlandse belastingdienst erkend als ANBI-stichting. Met zo'n schenkingsovereenkomst mag u de gehele schenking in mindering brengen op uw belastbaar inkomen. Anders kan dit alleen als al uw gezamenlijke giften aan erkende ANBI instellingen gedurende een jaar het bedrag van één procent van uw drempelinkomen overschrijden. De meeste mensen kunnen daardoor niets aftrekken. Afhankelijk van uw inkomenssituatie, kunt u met een schenkingsovereenkomst, afhankelijk van de belastingschaal waar u in valt, tot maximaal 52 procent van het gedoneerde bedrag van de fiscus terugkrijgen! Voorwaarde is wel dat het om een jaarlijkse gift gaat gedurende ten minste vijf jaar.

Wilt u een schenkingsovereenkomst afsluiten, neem dan contact met onze penningmeester.

Er is door de fiscus een standaardovereenkomst opgesteld.
Download de PDF Standaardovereenkomst

Stuurt u de overeenkomst in tweevoud (een voor schenker en een voor ontvanger) naar: 

Saskia Terschuur

Ambachtsmark 105

1355 EJ Almere-Haven

Na ondertekening van de penningmeester ontvangt u uw exemplaar terug voor uw administratie.

 

FaLang translation system by Faboba

Onze vertalers Nicolai en Reena, lees meer...

We hebben 120 gasten online

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome