Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Algemeen

Allereerst: Er wordt aan onze nieuwe website gewerkt.  

 De DFLN werkt momenteel aan een nieuwe, overzichtelijke website waarin u sneller de door u gezochte informatie kunt vinden.

Dan: we kunnen dit jaar weer naar Ladakh. In ieder geval vertrekken twee bestuursleden binnenkort: Aniek Jaartsveld en Myra de Rooy. Ze gaan op bezoek bij de drie kloosters, en zullen ons op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.

Hoewel onze sponsorcoördinator, Ingrid Foeken, nog in ons bestuur actief blijft, heeft ze haar sponsortaken overgedragen aan Joan Moonen. Zij is al jaren degene die de verkoop van Tibetaanse voorwerpen tijdens onze Ladakh Festivals verzorgt, en kent onze stichting dus als geen ander. Zij zal degene zijn die de door Ingrid met veel zorg onderhouden contacten met de sponsoren voort gaat zetten.

myra in bergen web

Myra de Rooy wereldreizigster
bergen beklimmen en mensen ontmoeten

tekst: Ada de Boer

Een erfelijke belasting? Toen Myra de Rooy’s moeder zwanger van Myra was, beklom ze een van de hoogste bergen van Oostenrijk, haar oma skiede en reed motor, haar vader was een fervent bergbeklimmer…
Met haar ouders en zusje maakte Myra al in haar kindertijd huttentochten in de bergen. In de studietijd bloeide haar liefde voor bergbeklimmen helemaal op: het verleggen van grenzen, het volledige vertrouwen dat bergbeklimmers in elkaar moeten hebben, hangend aan touw en pikhouweel. Myra schreef diverse boeken over haar talloze bergtochten.
Een interview over haar reizen en haar betrokkenheid bij de nonnen in Ladakh

Wat was je allermooiste ervaring in de bergen?

‘Een lastige vraag als je al zo lang in de bergen komt, al die verschillende ervaringen. Klimtochten, zoals de eerste Nederlandse vrouwenexpeditie, mijn vele trektochten, vaak alleen in Tibet, de Himalaya of Noorwegen. Tochten in de winter, soms door extreme kou of sneeuw, lopen over de bevroren Zanskar-rivier in Noordwest-India en slapen in grotten. Of juist zomertochten met een tent. Heel bijzonder zijn voor mij ook de ontmoetingen met de mensen die op die onherbergzame plekken wonen.
Maar het allermooiste zijn toch de woeste landschappen, natuurkrachten, rust en ruimte. De bergen zijn voor mij een plaats die voelt als thuiskomen en om bij te tanken.’

Heilige berg Kailash

 myraderooy met gephel nonnen web

 

Hier kunt u de filmpjes zien die op YouTube staan over de situatie van de nonnen in Ladakh en Corina

Dechen

Na veel spanning, geregel en overleg kwam uiteindelijk het verlossende bericht dat Dechen een visum had gekregen voor haar bezoek aan Nederland.

Op een grijze woensdagochtend stonden we met een klein welkomstcomitee op Schiphol. Gedurende de rit naar het oosten van ons land merkte zij op hoe groen alles in de winter bleef. Ook de uitstekende conditie van ons wegennet trok haar aandacht, in India zou zo'n lange autorit over wegen met bulten en kuilen gaan.

We hebben 163 gasten online