Dutch Foundation for Ladakhi Nuns

ter ondersteuning van tibetaans-boeddhistische nonnen in Ladakh, India

header

Secretariaat
Bangkokdreef 207
3564SM Utrecht
Nederland | Contact

Dit weekend was ik in Nyerma om een start te maken met de schoonmaak en het klaarmaken van het guest house. Andere jaren was het grotendeels klaar als ik kwam maar nu is het nog wachten op de loodgieter voor we de laatste ronde schoonmaak gaan doen. Het is er een enorme smeerboel na de winter. Kort door de bocht gezegd: zand, stof, dode vliegjes en muizenkeutels.

De nieuwe constructie van het waterleidingsysteem heeft nog wat bijstelling nodig door de loodgieter. De stellage voor de nieuwe sintex (watertonnen) ligt er, evenals de 'waterleidingen'. Hopelijk komt de loodgieter deze week. Hij is nu in Thiksey dus dat biedt perspectief.

De markalak (kleigrond ter bescherming van overvloedig water) is in de winter aangebracht. Daarvoor hebben we vorig jaar subsidie gegeven aan het klooster. Deze klei biedt bescherming tegen regenval en lekkage en is een eigen natuurproduct.

De ijzeren constructie voor het zonnescherm staat. De gasten kunnen dus 'uit de zon' zitten.

Het 'huisje voor het prayerwheel' staat ook, net buiten de poort. Als het klaar is kunnen ook de dorpelingen gebruik maken van de gebedsmolen, dat schept een band tussen klooster en dorpelingen van Nyerma.

De afgelopen week is een aantal nonnen bezig geweest met de 'books' zegt Chamba, ik denk dat het de gebedsrollen zijn die in de gebedsmolen moeten komen, samen met andere heilige voorwerpen.. Ze moesten worden behandeld met een speciaal spul waarvan ze allemaal ziek zijn geworden. Verschrikkelijk hoesten en benauwdheid.

Dan: guess what will happen next july? De Dalai Lama komt naar Leh om een Kalachakra initiatie te doen!! Dus iedereen verheugt zich daar nu al op.

Ik was bij LNA en heb Sonam gesproken en Angmo kort begroet.

Ik begreep van Sonam dat Palmo volgende week weer terug is maar misschien heb ik het verkeerd begrepen.

Verder is het heerlijk weer hier te zijn. Vorige week om deze tijd was ik net geland en nu heb ik al veel gedaan en mensen gesproken.

Tot zover voor nu, Aniek Jaartsveld

We hebben 230 gasten online